הרחבה ופירוט:
סקר או ראיונות
מקובל לערוך כ 20 שאלות אמריקאיות שבהן אתם בוחנים את תועלת המוצר שלכם:
למשל: “האם תרצו פתרון כזה?”, כמה תשלמו עליו?”
”איך אתם פותרים את הבעיה כרגע?” וכו'
אתרים מומלצים :
leanstartupcircle.com
surveyanyplace.com
הצגת מוצר אב טיפוס באמצעות ממשק הדמיה בסיוע אתרים יעודיים כדוגמת marvelapp.com
MVP
– Minimal Viable Product, המינימום ההכרחי של פיצ'רים/ פונקציות במוצר שלך כדי להוציא אותו לשוק. המוצר לא צריך להיות מושלם. הוא לא צריך להיות שלם ולא מעוצב . מה שכן חשוב במוצר זה שהמשתמשים הפוטנציאליים יבינו על מה המוצר, איך הוא עובד ומה הוא נותן להם.
אתרים מומלצים לקבלת מושב למוצר
usertesting.com
feedbackarmy.com
קרן הון סיכון (Venture capital – VC)
תת קבוצה בקרנות ההשקעה הפרטיות, קרנות אלה ממוקדות בעיקר בחברות טכנולוגיה בתחילת דרכן וסטרטאפים ניגשים לקרנות אלו על מנת לזכות בהשקעה ראשונית.
חממות (Accelerator) מאיץ סטארטאפים
מציעים תכוניות מוקצבות זמן לכמות מוגבלת של חברות. במסגרת התוכנית סטרטאפים יכולים ללמוד על אספקטים שונים בעולם היזמות – מבניית תוכנית עסקית ועד לשיווק ומכירות. לרוב כל מחזור של התוכנית מסתיים בערב שבו היזמים מציגים את הסטרטאפים בפני משקיעים על במה ומכונה Demo Day.
ישנן גם חממות במימון ממשלתי (OCS funded Incubator ) . בארץ הן מתנהלות לפי כללי רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי). החממה הינה גוף עסקי המאפשר ליזמים בשלבים ההתחלתיים (Seed) להקים סטארט-אפ. בחממה יקבלו היזמים, לתקופה קצובה, סביבת עבודה, סיוע וליווי וכן מימון וזאת עד שיוכלו להגיע למוצר מסחרי עצמאי או להתחיל סבבי גיוס נוספים במטרה לגייס הון נוסף ממשקיעים. החממה יכולה לסייע ביציאת קשרים עסקיים ואסטרטגיים. כל אותן הטבות מגיעות תמורת חלק מהבעלות על החברה. שלב ה-Seed ידוע לרוב כשלב בעל סיכון כלכלי רב, אך ההזדמנות לתמורה במקרה הצלחה גבוהה אף היא.
איפיון מוצר
אפליקציה או רכיב בעל ממשק דיגטלי חייב לכלול באיפיון :תיאור הפעולה שעל המוצר לבצע, הגדרת קהל היעד, מפרט רכיבים פנימיים, מפרט חומרים, עלות יעד ליצור.